Vill du bli fotbollsstjärna?

Det kan tyckas svårt att kunna förverkliga en dröm om att bli en fotbollsstjärna. Kom ihåg att inget är omöjligt även om endast ett fåtal spelare når elitnivå. Det finns många olika faktorer som avgör om du kommer att lyckas och framförallt har det att göra med hur mycket du är beredd på att träna, vilket även inkluderar de tråkiga momenten.

Bra tips

Goda råd och tips är alltid bra att få när du siktar på att bli elitspelare. Träna upp din uthållighet med korta intervaller som inkluderar snabb ändring av riktning (gärna med boll). Träna upp din teknik och spelförståelse. Lär dig att ”se” spelet och öva dig att hela tiden tänka på ditt nästa steg. Fotboll är ett spel som kräver god fysik, god bollkänsla, bra teknik och spelförståelse, strategi och att kunna fungera ihop med ditt lag. Glöm aldrig att fotboll är en lagsport.

Bygg din grundstyrka

Styrketräning är en bra träning som kommer att hjälpa dig bygga upp din styrka i bål och knä (samt resten av din kropp) för att kunna klara tuffa påfrestningar. Använd inte tunga vikter eftersom onödig muskelvolym kommer att göra dig orörlig och långsam. Ett bra tips är att skaffa utrustning för att träna hemma med. Hos Gorilla Sports kan du till exempel hitta en bra chinsstång & pull up stång. Med en chinsstång kan du bland annat träna ryggmuskler och skulderblad, axlar och armmuskler. En chinsstång är en enkel men effektiv utrustning för styrketräning som kan fästas i väggen eller i dörren och finns i flera olika prisklasser.

Bli elitspelare

Vad som är så fantastiskt med Sverige är att alla barn och ungdomar som vill kan spela fotboll och kanske bli elitspelare en dag. Faktum är att majoriteten av Sveriges bästa spelare kommer från vanlig föreningsfotboll. Fotboll ska vara roligt att spela och det kommer inte avgöras förrän i sena tonåren om du kan nå elitspel eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

awake