Den italienska fotbollsligan

En av världens bästa ligor är utan tvekan den italienska fotbollsligan. Den högsta ligan i Italien är Serie A som efterföljs av Serie B samt Serie C. Under 80- och 90-talet hade de italienska fotbollslagen sin storhetstid med spelare som Maradona. Trots att italienska lag har haft sina upp- och nedgångar är de alltid i elitklass och är vanligtvis med i fajten om Champions League. Som bekant är världens mest prestigefyllda turnering (för klubbar) Champions League där italienska lag tagit hem segern ett flertal gånger. Under senare år har Juventus varit det dominerande laget men tidigare vann andra stora lag såsom Napoli, Lazio, Inter och Milan.

Svenska spelare i italienska lag

De italienska fotbollslagen är världskända för sina skickliga spelare. Det finns dock ett antal oerhört duktiga svenska spelare som gjort avtryck i italienska Serie A. För dagens generation är Zlatan Ibrahimovic ett välkänt namn som de flesta vet spelade i Serie A. Trots att han är en skicklig spelare med sina 132 mål är Zlatan inte den bästa svenska målgöraren. Den bästa målgöraren från Sverige är Gunnar Nordahl som åstadkom hela 225 mål (detta kan jämföras med Silvio Pola som gjorde 274 mål). Men Zlatan tar inte ens andra platsen utan den går till Kurt Hamrin som gjorde 190 mål. Totalt sett ligger Zlatan på åttonde plats i listan av bästa svenska målgörare i den italienska ligan.

Fantastiska Italien

Om du gillar italiensk fotboll kommer du att älska Italien. Underbar natur, vackra böljande landskap, fantastisk mat, härliga viner, världsberömd konst, antika fornlämningar, pittoreska byar, moderna städer med historisk arkitektur och listan kan bli hur lång som helst. Italien har otroligt mycket att erbjuda och att köpa hus eller lägenhet i Italien kan vara en riktigt bra investering. Hos Boneo kommer du att kunna välja bland ett brett utbud av hus och lägenheter över hela Italien i alla olika prisklasser. Om du känner dig osäker kommer mäklare hos Boneo att hjälpa dig att hitta din drömbostad i Italien. Det är bra att veta att budgivning inte är särskilt vanligt och att det finns stora möjligheter att köpa ett hus eller lägenhet till lägre pris än vad som anges i annonsen. Boneo kommer att göra det enkelt och tryggt för dig att köpa ditt drömhus eller lägenhet i Italien.

Lagen i Serie A

Serie A har ändrats ett flertal gånger men har i dagsläget tjugo lag i serien. Lagen i Serie A är Napoli, AC Milan, Juventus, Lazio, Inter, Atalanta, AS Roma, Udinese, Torino, Fiorentina, Bologna, Salernitana, Empoli, Monza, Sassuolo, Lecce, Spezia, Cremonese, Sampdoria och Verona. Det mest imponerande laget är Inter som har spelat hela 90 säsonger och aldrig åkt ur. Juventus är det lag som vunnit mest med 36 titlar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

awake