Champions League

Nu har årets Champions League äntligen nått fram till de dramatiska sista matcherna och spekulationerna är som vanligt många kring vilka som blir årets bästa europeiska klubblag. Det är nästan lika svårt att förutse detta som att hitta rätt tandläkare eftersom slutspelet har varit oerhört dramatiskt det här året. Att Barcelona skulle kunna vända ett 4-0-underläge till vinst liknande inget annat i fotbollshistorien och detta efter att laget inte gjort sin mest stabila säsong. I kvartsfinalen möter de ett Juventus som inte hade några problem med att slå ut Porto i sin åttondelsfinal och som just nu leder Serie A med god marginal. Det kan bli en överraskande svår nöt att knäcka för spanjorerna.

Tysk dominans kan haltas

Arsenal är långt ifrån ligafotbollen i Champions League och deras ytterst svaga insats mot Bayern München avslöjar de problem som klubben brottas med. Förutom ett håglöst försvarsspel och nonchalanta storstjärnor är framför allt klubbens manager Arsene Wenger ifrågasatt efter sina snart 20 år på positionen. Efter att fullkomligt förnedrats med sammanlagt 10-2 av Bayern kan man dock förstå fansens tveksamhet inför klubbens kommande säsong. Även om tyskarna har varit övertygande i både Champions League och i Bundesliga kan vinstdrömmarna krossas redan i kvartsfinalen. Motståndarna är ett otäckt stabilt Real Madrid som inte kommer lägga sig lika platt som Arsenal gjorde. Här har vi två av Europas i särklass bästa lag som möts så tidigt i turneringen. Visst hade man gärna sparat detta möte till den stora finalen? Även Dortmund slog ut sitt portugisiska motstånd Benfica med klara siffror efter en 4-0-vinst på hemmaplan i returmötet. Dortmund är som alltid vassa på hemmaplan mycket på grund av de hängivna fansen som aldrig ger upp en match. Nu väntar Monaco för tyskarna vilket spås bli två jämna matcher mellan de mycket olika spelstilarna.

Instabilt Leicester går bra i CL

Efter att Leicester förra året chockade hela världen genom att vinna Premier League har de under den pågående säsongen haft svårt att prestera på samma nivå. Efter att ha harvat runt i ligans nedre halva sparkade man succé-managern Ranieri som inte kunde upprepa prestationen från 2016. Nu har Craig Shakespeare tagit över och Leicester börjat klättra i tabellen igen. Leicester lyckades krångla sig vidare från dubbelmötet med Sevilla i åttondelen och står inför ett ännu starkare spanskt lag i kvarten: Atlético Madrid. Atlético bär på ett stort sug efter revansch då man förra året förlorade finalen på straffar mot ärkerivalen Real Madrid. Det kan bli en övermäktig uppgift för britterna att ta sig an ett Atlético som går för totalseger i Champions League. Det är alltså åtta riktigt intressanta lag kvar i turneringen, alla med sitt incitament för att bli årets vinnare. Kvartsfinalerna kommer bli mer känsloladdade än någonsin och i nuläget kan vad som helst hända. Det stora mötet mellan Real och Bayern liknar ett finalmöte men vad vi lärde oss av förra årets Premier League: räkna aldrig ut Leicester.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

awake